Nyheter


Sveriges Schackförbunds utbildningshelg

27-08-2004

Magnus Carlsen dök upp som en blixt från en klar himmel. En ung nordbo som utmanar senioreliten. Inte nog
med det, han anses av många som världens mest lovande spelare och blev nyligen världens yngste stormästare.


Var det verkligen möjligt att en junior från Skandinavien kunde nå sådana höjder på så kort tid. Finns det en möjlighet att det ska födas en lika stor talang i schacksverige? Hur tar man till vara unga spelares talang och vad är det som driver unga människor att satsa?På Sveriges Schackförbunds utbildningshelg, den 10 till den 12 september i Sollentuna, får vi svar på många av våra frågor. Johan Fallby, tidigare bordtennisspelare, nu en av Sveriges mest framstående idrottspsykologer verksam inom talangutveckling i Svenska Fotbollsförbundet ger tips och råd samt svarar på frågor om hur Svenskt schack bör göra för att nå framgång. Utbildningshelgen gästas också av Robert Danielsson, skaparen av Caissas Stege, Gabiö, Tränarskolan m.m.
Framgångsrika spelare, numera också duktiga tränare, Vladimir Polej och Stellan Brynell ger träningsråd och Per Hultin berättar hur man når ut med schack i skolan. I utbildningshelgen ingår också utbildning för schacktränare i två steg. Är du aktiv ledare eller tränare inom juniorschacket, missa inte detta tillfälle till
förkovran och kunskapsutbyte!Agera snabbt för redan den 31 augusti ska Sveriges Schackförbund ha in anmälan. Mer info finns på [www.schack.se].