Nyheter


1st COVENTRY INTERNATIONAL

16-04-2004

Startfältet i 1st Coventry International är 90 män och kvinnor starkt och innehåller 3 GM, 6 IM och en FM. Stormästarna är alla över 2500 (Jonathan Rowson, Mark Hebden och Keith Arkell, den senare säger att han förbättrat
sin spelstyrka mycket på senare år tack vare att han spelat mot Uffe A på ICC). Som ett kuriosum kan nämnas att en av de internationella mästarna är James Sherwin, mest känd för att ha med ett parti i Bobby Fischers "My 60 Memorable Games" (från New Jersey Open 1957, det första i boken). Han bor sedan några år tillbaka i England (här representerar han Bath).


Det utlovas livesändningar av partier på [http://www.coventrychess.org.uk]


Turneringen är inledningen på ett initiativ som arrangörsgruppen har tagit. Syftet är att arrangera öppna Elo-turneringar regelbundet runt om i England. Man har också som mål att arrangera slutna turneringar med möjlighet till titelinteckningar. Men som de själva säger vill de inte spänna bågen för hårt i början, utan väljer att börja i mer blygsam skala. Själv tycker jag att 90 anmälda är en bra början på en blygsam turnering!