Nyheter


Händelserik schackvecka!‏

19-02-2008

Det har varit en händelserik schackvecka med Mark-ögon sett. Två spelare har varit på internationella uppdrag, i vilka man representerat Sverige.


Timmy Forsberg åkte till danska Tjele för att spela Nordiska Mästerskapen. Resan gick tillsammans med sekundanten Mikael Sixtensson med såväl bil, båt, tåg och slutligen buss innan destinationen var nådd.


I första ronden lottades Timmy oturligt nog mot förhandsfavoriten Sverrir Thorgeirsson från Island. Det blev ett hårt parti som kunde följas av schackentusiaster världen över, via livesändningen på Internet. Timmy försattes dock i tidsnöd vilket islänningen utnyttjade väl. Timmy fick därmed inkassera sin första förlust.


Efter det sjätte och avslutande partiet hade Timmy vunnit två, förlorat två och spelat remi i två partier, vilket i sin tur gav en slutplacering i mitten av fältet.


Leif Svensson har också han spelat internationellt schack i veckan. Svensson, som till vardags spelar för SA Mark, har representerat det svenska landslagets förstalag i Europamästerskapen för veteraner, i Dresden, Tyskland. Leif spelade i sju av de nio ronderna och vann tre partier samt spelade remi i ett, vilket måste ses som ett bra resultat då det var tufft motstånd.


Hemma i Sverige har det också spelats schack med Mark-anknytning. Fyra spelare åkte till Skara för att försvara Marks färger i Västgöta Open, som gick av stapeln i helgen. Inga topplaceringar noterades. Markspelarnas slutresultat blev som följer: Oskar Pålsson, 45:e plats. Reine Lindström, 54:e, Ingemar Gunnarsson 68:e och Anders Frisk 107:e i det 134 man starka startfältet.