Nyheter


Schackrapport från SA MARK

11-01-2008

Aktuellt
Fem spelare representerade Mark i tävlingen Hisingen Open som gick av stapeln i Göteborg 5-6 januari. Bäst lyckades Leif Svensson som, efter att haft tätkänning hela turneringen, kom på nionde plats i det 57 man starka startfältet. Oskar Pålsson kom på plats 16, Bror-Olof Svenberg slutade 27:a, Anders Frisk 42:a och Ingemar Linder 52:a.


Kort summering av 2007
SA Mark har under det gångna året skördat stora framgångar i flera olika tävlingar. Pricken över i:et var när Timmy Forsberg kom tvåa i Skol-SM och säkrade en plats i Nordiska Mästerskapen som kommer att spelas i mitten av februari i Danmark.


Under hösten har en elo-turnering anordnats i SA Marks regi. Elo innebär att man spelar om ett rankingtal som används internationellt, istället för det normala LASK-talet, som man använder inom Sveriges gränser. Turneringen lockade spelare från flera närliggande klubbar och avgjordes över nio ronder. Segrare blev Mikael Sixtensson.


I mitten av oktober vann SA Mark DM-guld i fyrmannalag. Segrande lag bestod av Reine Lindström, Bo-Lennart Oscarsson, Lennart Voigt och Mikael Sixtensson.


Leif Svensson har under året spelat många tävlingar med fina resultat som följd. Vinst i Zuos Open, en internationell tävling i Schweiz, är en tung merit att bära med sig, precis som andraplatsen i Rödeby Open i Karlskrona. Under december han Leif dessutom med att vinna Dickson Cup i Göteborg samt komma tvåa i den starka snabbschacksturneringen Tomtecupen i samma stad.