Nyheter


Pressmeddelande från Sveriges Schackförbund

05-11-2005

Jan-Olov Lind deltar i FIDE Trainer Academy


Fredagen den 4 november började FIDE Trainer Academy i Berlin.
Sveriges Schackförbund har valt att skicka en representant för att undersöka denna nya möjlighet som FIDE har givit oss.

- Det är en internationell kurs för tränare och instruktörer som vi tror är väldigt givande för våra erfarna tränare. Jan-Olov Lind kommer att ha mycket stor nytta av denna kurs, säger Erik Degerstedt från Sveriges Schackförbund.


- Först vill jag tacka för förtroendet att få representera Sverige vid FIDEs tränarutbildning. Jag ser fram mot det hela med stor spänning och förväntan. I programmet finns rubriker som ”Hur studera öppningar?”, ”Förståelse av mittspelet”, ”Inlärningsmetoder för förståelse av taktiska idéer, ”En schacktränares pedagogiska och psykologiska kompetens”, för att ge några exempel. Kursledare är bl. a. stormästarna Adrian Mikhalchishin och Uwe Bönsch . Jag ska försöka göra mitt bästa för att ta med mig så mycket erfarenheter som möjligt från den här veckan i Berlin, säger Jan-Olov Lind


- Vi hoppas att erfarenheterna från denna kurs ska kunna användas för att utveckla våra tränarutbildningar ytterligare. Förhoppningsvis faller detta försök väl ut och i så fall kommer vi att erbjuda kostnadsfritt deltagande på denna kurs även nästa år, säger Erik Degerstedt.


[FIDE Trainer Academy kursinfo]


För mer information från SSF
Erik Degerstedt, SSF:s Utvecklingskommitté 070-2834291