Nyheter


SSF inbjuder svenska tränare att delta i FIDE trainer academy

06-09-2005

Sveriges Schackförbund öppnar nu dörrarna för svenska tränare som vill utvecklas genom FIDE:s träningsprogram FIDE Trainer Academy.


FIDE:s utbildning riktar sig till erfarna tränare och SSF:s mål med satsningen är att tränaren ska få möjlighet att utveckla sin pedagogik och förståelse genom internationellt utbyte. Vi tror att deltagaren efter genomgången utbildning kan dela med sig av sina erfarenheter här hemma. Men vi tror också att tränaren själv har fått en ökad motivation för träning och på så sätt också kan motivera andra att börja träna.Utbildningen kommer att äga rum i Berlin, Tyskland, den 4-10 november. Det är SSF som står för rekommendation av svenska deltagare.
Vi ställer följande krav på den deltagare vi rekommenderar:
- Genomgången tränarutbildning på förbundsnivå.
- Erfarenhet som tränare i minst 2 år.
- En ranking på minst 1800 eller bevisligen spelstyrka däröver.
- Insatt i hur svenskt schack är organiserat, speciellt då hur träning fungerar i Sverige. Hur klubbar lägger upp den mm.
- Kan använda engelska i sin roll som tränare.Utbildningen är helt kostnadsfri för deltagaren. Dvs SSF står för alla resor och anmälningsavgiften. Mat och logi ingår i anmälningsavgiften. SSF kommer att bekosta deltagandet för en deltagare. Övriga kan vi rekommendera om kraven är uppfyllda.


Låter detta intressant? Skicka i så fall in en ansökan och tala om varför just du vill delta på denna utbildning. Kom ihåg att bifoga referens eller kursintyg så att de formella kraven är uppfylla.


Vill du veta mer om FIDE Trainer Academy läs på:
[www.fide.com/news.asp?id=565]Ansökan ska skickas till
[erik.degerstedt@schack.se]
senast den 23 september.
Sveriges Schackförbunds Utvecklingskommitté
Erik Degerstedt
tel: 070-2834291