Nyheter


Posseum Open: Blandad succe!

24-05-2005

"Redan i september 2004 var tävlingen planerad. Detta var dock inte möjligt på grund av det myckna arbete som det faktiskt är att anordna en turnering. Jag flyttade därför fram det till 9-10 april vilket borde vara perfekt med tanke på att tusenmannaschacket alltid är första helgen i april. Inte heller detta fungerade som tänkt. Tävlingen flyttades fram till samma helg som jag bestämt. Att konkurrera med Tusenmanna var inget som lockade, så därför flyttade jag turneringen en tredje gång. Datumet som nu bestämdes var 21-22 maj och nu blev det ingen krock med andra turneringar.Att anordna en tävling, även i liten skala kräver ganska mycket arbete. Jag hade inbjudningar på så gott som alla tävlingar inom 25 mils radie from november.
Detta är dock ingen garanti för hundratals deltagare vilket jag fick erfara när det började dra ihop sig.
Jag räknade lågt och tänkte att 20-30 deltagare borde inte vara någon ömöjlighet med tanke på arbetsinsatsen som trots allt är nedlagd.
Nu ville fru Fortuna annat! Flera avhopp pga årsfester, arbete och sjukdomar gjorde att flera potentiella deltagare uteblev. Kanske det faktum att sommaren börjar göra sig påmind och att klubbverksamheten avstannat på de flesta orter gjorde att Posseum Open fallit i glömska lite grann?

Hur som helst... På fredagen hade jag iaf 14 deltagare som var villiga att träffas och slåss om prispengarna. Lite konstigt att inte fler tog chansen att välja posseum-paketet där allt ingick? För det facila priset av 895:- fick man mat, logi och startavgift. Jag misstänker att fler deltagare lade ut mer än så under denna helg!Tävlingen kan börja!

När tävlingen väl började var vi 16 tappra själar som samlats! Nämnas bör Börje Persson som åkte ända från Borås och Gunnar Grandin från Rånäs. Väldigt roligt att få dessa trevliga killar till turneringen! Börje kom redan på fredagen och stannade ända till måndag. Riktigt roligt att det finns entusiaster som är villiga att "offra" en helg för en turnering som inte är på hemmaplan!

Redan från start såg det ut att bli en uppgörelse mellan Krister Olsson (2356), Anders Eriksson (2355) och Kent Ängskog (2183). Detta visade sig vara mycket riktigt och Krister och Anders visade sig vara i en klass för sig. Redan i rond 3 blev det ett "stormästarmöte" där Krister avgick med segern. Denna förlust var den enda Anders fick släppa ifrån sig då han radade upp ettor resten av turneringen. Detta hjälpte dock inte då Krister gjorde detsamma! Inte en enda tappad poäng blev facit för omutlige Krister! Någon liten enstaka remi brukar man väl tappa även om man är av Kristers kaliber, men icke..."

[läs hela reportaget HÄR]