Nyheter


Magnus Carlsen - Årets namn i Norge 2004?

10-12-2004

Magnus Carlsen är nominerad till årets namn i Norges största tidning VG. Tio namn finns på listan, bl. a. OS-guld medaljörer Gunn-Rita Dahle och Andreas Thorkildsen, Princessa Ingrid etc. [Rösta]Pappa Henrik om Magnus
"Han sitter hemma timme efter timme och läser schackböcker. Om han läser en bok som intresserar honom måste vi ”väcka” honom! (Ja, det är väl inte konstigare än när man själv spelade fotboll ända tills det blev mörkt. AZ)– Om man kombinerar detta djupa intresse med ett gott minne så ger det bra resultat. Han har även ett bra analytiskt sinne. Han visade samma intresse för sina andra hobbyer. Men hans unika förmåga är intresset. Något som jag inte sett hos många andra talangfulla ungdomar. För honom tar det lite tid att komma igång, men sedan accelererar det hela vägen. Han arbetar inte med schack.

Han förbereder sig inte till tävlingar. Men kvällen före partiet börjar han. Han känner nog att tidpunkten är inne. Men annars tror jag att det skulle bli för spänt för honom att börja långt i förväg. Han har ett lustbetonat intresse för allt som har med schack att göra."
ur SchackNytt nr 8/2004 (kommer ut innan Jul!), Ari Ziegler intervjuar Henrik Carlsen[VG om Magnus]