Nyheter


Karpov lovar fyra miljoner dollar till schackutveckling

19-07-2010

Detta är det pressmeddelande från Karpov2010-kampanj till nästa FIDE-president.


Efter månader av nära samarbete med flera stora företag sponsorer, idag Karpov2010-kampanj meddelade resultaten: fyra miljoner dollar världen över till schackutvecklingspaket. Detta meddelade Karpov från Jakarta och Singapore, där han är på en asiatisk kampanjresa.


Dessa fyra miljoner dollar kommer från kommersiella intressen som vill investera i schack och som vill dra nytta av vår nya globala rörelsen för att professionellt stödja och främja spelet. Vi har talat med olika grupper i flera månader och ville se allt var som innan några tillkännagivanden. Vi berättade för dem att från och med i år var schack kommer att bli en enorm möjlighet med en ny FIDE administration som skulle ta kommersiell sponsring på allvar.


De fyra miljoner dollar från schackutvecklingpaket kommer att fördelas över fyra år Karpov första mandatperiod som FIDE president. Arrangemangen går nu över till en regional nivå. Karpov har redan tillkännagivit en $ 100.000 för Centralamerika, där han fick tidigt stöd. Och $ 300.000 för Balkanregionen har också aviserat ($ 75K per år). Det lämnar fortfarande $ 900.000 per år i paketet, som alla kommer att gå till utveckling och befordran.Det är viktigt att påpeka att denna utveckling program för utbildning, marknadsföring, utveckling av regional turnering nätverk samt andra gräsrotsnivå ansträngningar, sade Karpov i Singapore. Ungdom schackprogram och producera titeln aktörer i utvecklingsländerna förbund ger långsiktiga fördelar för hela schackvärlden. Detta paket räknas inte sponsring till VM och andra stora evenemang. Dessa kommer att ha egna sponsorer, och att vi inte förutser några problem med att stödja populära professionella evenemang. Det är dags att komma tillbaka till den tid då stora företagen bud konkurrenskraftigt att investera i schack och att bryta detta beroende på otillförlitliga källor. Det är dags att sluta tigga pengar och sätta schack tillbaka på kartan, större och bättre än någonsin.


Richard Conn Jr från USA, Karpov’s kandidat till vice ordförande i FIDE som deltar i kampanjarbete med honom i Asien, talade om hur pengarna skulle delas ut. "Vi är nu i diskussioner med våra regionala allierade för att hitta det bästa sättet att fördela dessa pengar för maximal effekt. Inom vissa områden, såsom delar av Europa och Centralamerika, förhandlingar har redan kommit långt eftersom vi har tydliga regler för stöd. Vi söker nu pålitlig partner i Sydamerika, Asien och Afrika som kan ge våra sponsorer prestanda de behöver - och resultaten vår förvaltning kommer att kräva.


Anatolij’s decennier i schackeliten har gett honom klara idéer om att främja schack på alla nivåer, våra professionella partners har expertis inom media och idrott marknadsföring, och, viktigast av allt, vi samarbetar också med ledarna för organisationerna eftersom de vet krav och möjligheter i sina regioner.”